VTI voert actie op Internationale vrouwendag.

Anke Van dermeersch tooit Brabostandbeeld op de Antwerpse Grote Markt in boerka!

Vrouwen Tegen Islamisering waarschuwt op Internationale Vrouwendag voor het gevaar dat de islam betekent voor de vrouwenrechten.

Vrouwen Tegen Islamisering (VTI)  grijpt de gelegenheid van Internationale Vrouwendag vandaag aan om te waarschuwen voor het gevaar dat de islam betekent voor de vrouwenrechten, zowel in de islamitische wereld, maar door de massa-immigratie nu ook in Europa.
Een twintigtal militanten van Vrouwen tegen Islamisering (VTI) voerden  op Internationale vrouwendag symbolisch actie onder de slogan ‘Vrijheid of islam’.

Anke Van dermeersch tooide het Brabostandbeeld op de Antwerpse Grote Markt in een (drie meter lange) boerka, het meest aanschouwelijke symbool van de vernedering van de vrouw door de orthodoxe islam. De militanten van VTI, waaronder ook diverse vrouwelijke mandatarissen van het Vlaams Belang, hielden bordjes omhoog met de tekst ‘Vrijheid of islam’.
Anke Van dermeersch lichtte de actie als volgt toe: “Silvius Brabo vocht volgens de sagen tegen de terreur en voor de vrijheid. Ook de vrouwenemancipatie in onze samenleving werd maar een feit na vele generaties felle strijd.  VTI wil die strijd verder zetten. De belangrijkste bedreiging voor de vrijheid van de vrouw vandaag de dag is de islam. Aan politiekcorrect multicultureel stilzwijgen hebben de vrouwen niets. VTI spreekt waar andere zogenaamde ‘feministes’ zwijgen.
Vrouwen Tegen Islamisering wil met deze actie opnieuw benadrukken dat we de keuze hebben: ofwel laat men de islamisering van onze samenleving op zijn beloop met alle gevolgen van dien voor de rechten van de vrouw ofwel koestert en beschermt men de vrijheid van de vrouw en gaat men actief in het verzet tegen de islamisering. ”
In bijlage vindt u de toespraak van Anke Van dermeersch.

Jean de Merxem
Perswoordvoerder

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...