Vlaams Belang lanceert alternatieve Vlaamse nummerplaat

Filip Dewinter: “Republiek Vlaanderen-autonummerplaat is volstrekt legaal. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe zal het initiatief moeten toejuichen, want geel-zwarte nummerplaten zijn zichtbaarder en verkeersveiliger dan de rood-witte platen.”


 Nadat het Vlaams Belang eerder reeds VL-zelfklevers ter beschikking stelde om het B-landkenteken naast de nummerplaten te overplakken met een VL-landkenteken, lanceert het Vlaams Belang vandaag een alternatieve Vlaamse nummerplaat. Het betreft een geel-zwarte nummerplaat met onderaan de vermelding ‘republiek Vlaanderen’ en links het landkenteken ‘VL’ (zie foto’s in bijlage). 


Iedere nummerplaat wordt gepersonaliseerd geleverd en draagt de gegevens die ook op de originele nummerplaat van de wagen staan vermeld. De voorbije maanden werden verschillende automobilisten beboet omdat ze het B-kenteken op de nieuwe nummerplaat hadden overplakt met een VL-kenteken. 


Deze alternatieve ‘republiek Vlaanderen’-nummerplaat is volkomen legaal, aangezien ze onder de (Belgische) nummerplaat aangebracht wordt. Deze geel-zwarte nummerplaat is zelfs zichtbaarder en verkeersveiliger dan de rood-witte plaat. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe zal het initiatief dus wel moeten toejuichen. 


Deze gepersonaliseerde zelfklevende ‘republiek Vlaanderen’-autonummerplaten worden door het Vlaams Belang verkocht aan 13 euro (verzendingskosten inbegrepen).


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...