Vlaams Belang eist opheldering over Griekse deal met Finland

Vlaams Belang eist opheldering over Griekse deal met Finland


Op basis van zeer recente berichtgeving in Finse kranten en buitenlandse persagentschappen aangaande de Finse steun aan Griekenland, blijkt dat Finland via een rechtstreekse onderhandeling (dus buiten de andere landen van de Europese Unie om) met de Griekse regering een deal heeft gesloten over de voorwaarden in hun aandeel in de Griekse noodsteun. De Finnen zouden hebben bedongen dat er voor hen 1 miljard euro op een aparte rekening wordt gezet. Als Griekenland de steun niet kan terugbetalen, zou Finland dat bedrag plus de rente mogen houden.


 


Finland loopt hiermee geen enkel risico met hun bijdrage aan de Griekse schuldencrisis, terwijl de Belgische regering volop miljarden euro’s stort in de Griekse bodemloze putten. Door deze berichtgeving ontstaat de zoveelste verwarring over de beslissingen van de Europese top van 21 juli jl. We vinden het bovendien vreemd dat het parlement tijdens de debriefing op 26 juli jl. door de eerste minister over deze mogelijkheid niet werd geïnformeerd.


Waarom heeft Belgische regering dat niet gedaan? De Finnen hebben nu voor elkaar gekregen dat ze geen enkel risico lopen. Het is bovendien onbegrijpelijk dat het ene land een onderpand kan onderhandelen en het andere niet.


 


Vlaams Belang roept eerste-minister Yves Leterme en minister van Financiën Didier Reynders op om net als Finland een onderpand te eisen van Griekenland en hierover een akkoord te maken met de Griekse minister van Financiën. Hieruit blijkt duidelijk dat landen met sterke eurokritische partijen de Europese besluitvorming in hun voordeel kunnen beïnvloeden. Vlaams Belang zal als enige eurokritische partij de belangen van Vlaanderen blijven verdedigen. Wij zullen, bij monde van volksvertegenwoordiger Hagen Goyvaerts hierover opheldering vragen aan de eerste minister en de minister van Financiën.
De vragen in kwestie vindt U in bijlage.


 


 


 

 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...