Uitreiking prijs van verdienste Grote Stroboer op 17 september

 


Op 17 september aanstaande zal de prijs voor verdiensten aan het district Merksem m.n. prijs “ De Grote Stroboer” weer worden uitgereikt.
De prijs Grote Stroboer wordt in Merksem sinds 1996 uitgereikt aan een verdienstelijk persoon of een verdienstelijke vereniging uit Merksem.


 


Dit jaar gaat de prijs naar een veelzijdig Merksemenaar nl. naar Fons De Meulder, die net op de dag van de uitreiking, zijn 81ste verjaardag zal vieren.


 


Fons De Meulder krijgt erkenning voor zijn inspanningen en realisaties ten voordele van ons district. Zo was hij gedurende dertig jaar directeur van de Academie voor Muziek, Woord en Dans , en het was dankzij hem dat er nog net voor de fusie een nieuwe academie werd gebouwd.  Sinds 1986 is hij ook artistiek adviseur bij het Euregio Jeugdorkest. Van 1999 tot 2010 was hij voorzitter van de raad van bestuur van de Antwerpse concertorganisatie Cofena.


Hij was tot vorig jaar ook actief medewerker bij het ANZ ( Algemeen Nederlands Zangverbond ) en zorgt nu nog steeds verder voor de digitalisering van het Vlaamse volkslied.


Daarnaast componeerde de nieuwe “Grote Stroboer “ ook nog arrangementen voor volksliederen voor schoolgebruik en paste hij bestaande composities aan in functie van samenspel voor groepen. Hij was ook een tijd voorzitter van de VLD Merksem en in de vorige legislatuur zetelde hij als districtsraadslid voor die partij.


 


Fons De Meulder gaat een aantal volgt een aantal beroemheden op in de erelijst van verdiensten voor Merksem: komiek Gaston Berghmans, poppenspeler Walter Merhottein, kunstschilder Rafaël Gorsen en architect Jan Van Puyvelde


 


Namens Vlaams Belang Merksem een dikke proficiat aan de Nieuwe Stroboer !


Jan Penris


Voorzitter


 


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...