SLUITING CROWN DEURNE – Vlaams parlementslid Jan Penris ondervraagt minister president Kris Peeters

DREIGENDE SLUITING VAN CROWN TE DEURNE


Er dreigen 300 banen collectief verloren te gaan bij Crown te Deurne door een plots aangekondige sluiting van de ganse fabriek.

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het nieuws van een dreigende sluiting van de fabriek aan bij de werknemers van dit Antwerps bedrijf.
Nochthans werd deze firma als een zeer stabiele factor in de sector beschouwd en was werkzekerheid zo goed als gegarandeerd.

Zonder dat er voordien iets over meegedeeld werd, zou plots de concurentie uit lage loonlanden in het voormalige oostblok er de oorzaak van zijn dat de fabriek verlieslatend zou zijn, waardoor een sluiting zich zou opdringen.

De productie zou verplaatst worden naar die landen. 300 Antwerpse arbeiders en bedienden zouden daardoor hun baan verliezen.

Het Vlaams Belang verklaart zich solidair met de getroffen werknemers en zal op verschillende niveau’s initiatieven ondernemen.

Onze afdelingsvoorzitter : Vlaams parlementslid Jan Penris ondervraagt hierover minister president Kris Peeters.
 
Tevens zal hij tijdens de eerstvolgende gemeenteraad (05/03/12) ook Antwerps schepen voor werk en economie Voorhamme hierover bevragen .

In bijlage kan u alvast zijn vraag lezen.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...