N-VA legitimeert communautair akkoord door in Vlaamse Regering te blijven

De houding van NVA is bijzonder halfslachtig en hypocriet!

De Vlaams Belang-fractie in het Vlaams Parlement is ten zeerste verwonderd over het aanblijven van de N-VA in de Vlaamse regeringscoalitie. De N-VA is dan ook allesbehalve consequent. Op federaal vlak brandt de N-VA nu al wekenlang terecht de federale communautaire deelakkoorden af, terwijl ze vandaag zonder enig schaamtegevoel beslist dat ze deel blijft uitmaken van de Vlaamse Regering.


 Nochtans stelde N-VA-voorzitter Bart De Wever enkele weken geleden nog dat Vlaanderen zal  “verarmen” door de nieuwe financieringswet. Méér nog, op het partijfeest van de N-VA in Bokrijk (12 september 2011) stelde de N-VA-voorzitter : “Daarom wil ik duidelijk zijn : de rekening doorschuiven naar Vlaanderen, het zal met de N-VA in de Vlaamse Regering niet waar zijn. Aan de nota Di Rupo zeggen wij vandaag nog meer dan gisteren luid en duidelijk neen !”.  M.b.t. het federale deelakkoord over Brussel-Halle-Vilvoorde zei hij op hetzelfde moment :  “Daarom wil ik opnieuw duidelijk zijn: met Geert Bourgeois als minister voor de Vlaamse rand zal het niet waar zijn. Wij laten Brussel nooit los, en de rand blijft Vlaams.”. Vandaag blijft van deze stoere taal niets meer over….


N-VA legitimeert door het blijven deel uitmaken van de Vlaamse Regering impliciet het communautair federaal regeerakkoord want wekt nu de indruk dat het “Vlinderakkoord” volledig tegemoetkomt aan de inhoud van de Octopusnota en dus het Vlaams Regeerakkoord.


De N-VA houding is dan ook bijzonder halfslachtig en hypocriet. De N-VA wil blijkbaar van twee walletjes eten. Indien de partij nog geloofwaardig wil zijn stapt ze consequent uit de Vlaamse Regering.


Filip Dewinter


Fractievoorzitter

Wim Van Osselaer
Woordvoerder

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...