Merksemse wijnhandelaar beschoten bij gewapende overval

 


 


 


De bekende wijnhandel Van Durme aan de Groenendaallaan was gisteren het slachtoffer van een gewapende overvalDonderdagochtend rond 11 uur is de uitbater van het gekende huis Van Durme gewond geraakt bij een gewapende overval.
Er stormden twee mannen met een wapen de winkel binnen en ze bedreigden de winkelier en zijn vrouw. De uitbater kreeg een schot in het aangezicht, net boven de neus, maar was er gelukkig niet te ernstig aan toe. Het letsel kon gehecht worden, waardoor hij  gisterenavond het ziekenhuis kon verlaten en nadien kon  verhoord worden.
De twee gewapende overvallers wisten te ontsnapten met een kleine buit.

Anderhald jaar geleden was deze zaak ook al het slachtoffer van een brutale overval.
Sindien staan er verschillende bewakingscamera’s opgesteld in en rond de winkel. De beelden van de bewakingscamera’s zullen bruikbaar materiaal opleveren om de daders op te sporen.
Volgens een getuige , die een goede persoonsbeschijving kon geven, waren de criminelen blijkbaar de dag voordien al poolshoogte komen nemen.

Iets vroeger die dag ,rond 10 u30 was er al een poging tot gewapende overval aan de De Keyserlei waar vermoedelijk dezelfde twee gewapende mannen een juwelenhandel hadden willen beroven. De gansters moesten echter ijlings de vlucht nemen omdat een  verkoopster hevig verzet bood en alles wat los zat, naar de hoofden van de criminelen gooide.


 


 


.


Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...