Merksems café gesloten onder druk van drugsdealers

Café TIVOLI op de Bredabaan gesloten wegens aanhoudende overlast door drugsdealers en vechtpartijen.


 


Sinds vrijdag 23 maart zijn de ramen en deuren van het beruchte café Tivoli (op de hoek van de Bredabaan en de Frans de L’Arbrelaan ) dichtgetimmerd met spaanplaten.


 


De 59e jarige uitbater geeft er na 4 jaren de brui aan omdat hij de overlast van de drugsdealers niet meer aankan en de politie nauwelijks of zeer laks optreedt tegen de dealers en de  sociaal onaangepasten die steeds weer voor heibel zorgden in deze zaak.


 


De cafébaas verklaarde recent in een krant  “Mijn personeel krijgt flesjes, glazen en bedreigingen naar het hoofd geslingerd. Drugsdealers lopen binnen en buiten. De ramen gooien ze in met stenen. En de politie doet niets”. “Ik timmer houten platen tegen de ramen en geef er de brui aan. Ik kan de veiligheid van mijn personeel niet meer garanderen.”Als ultieme wanhoopskreet schreef de waard een brief naar Antwerps politiebaas Eddy Baelemans en naar de sp.a burgemeester Janssens waarin hij het lakse optreden van de politiediensten aanklaagde.


Het enige wat de moegetergde middenstander vroeg was dat de politie af en toe controles zou uitvoeren op drugsbezit waardoor de herriemakers automatisch zouden wegblijven.Tot op heden heeft hij nog geen antwoord ontvangen. Het nieuws over de sluiting van het beruchte café heeft onverlaten duidelijk op ideeën gebracht want reeds op 27 maart werd de zijdeur van het café, ter hoogte van de Bredabaan ingetrapt.De inbrekers stalen geld uit de biljarttafel en namen een koffieautomaat mee. De sigarettenautomaat werd omgegooid en daaruit werden ook rookwaren ontvreemd
  


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...