Merksem mag geen Chicago aan het Albertkanaal worden

Reactie Vlaams parlementslid Jan Penris op dodelijke schietpartij

   In een eerste reactie op de dodelijke schietpartij in het Merksems café Groenendaal stelt Vlaams parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid

JAN PENRIS (voorzitter van de afdeling Merksem) dat de criminaliteit in Merksem onrustwekkend toeneemt.

Vorige maand waarschuwde Jan Penris er in de Antwerpse gemeenteraad nog voor dat met de sluiting van café Tivoli de problemen zich zouden verplaatsen en dat dealers en de bijhorende overlast en criminaliteit zich zou gaan concentreren in café Groenendaal.

Onder druk van drugsdealers werd de uitbater van café Tivoli ertoe gedwongen zijn zaak vorige maand te sluiten.

Jan Penris : “De criminaliteit steeg in Merksem met 14% in 2011 t.o.v. 2010. Aan het tempo waarmee de criminele feiten in Merksem nu plaatsvinden, zal de criminaliteit dit jaar nog toenemen.

Veiligheid is nu prioriteit nummer één in Merksem. Er moet een oplossing geboden worden aan deze spiraal van geweld en criminaliteit, vermoedelijk veroorzaakt door drugdealers, in Merksem. Ik vraag de burgemeester om extra agenten voor Merksem zodat de veiligheid van de Merksemnaren opnieuw verzekerd kan worden”.

Jan Penris heeft alvast een interpellatie geagendeerd aan  burgemeetser Janssens voor de eerstkomende gemeenteraad op dinsdag 29 mei as.
De tekst vindt u terug in de bijlage bij dit bericht.

Philippe Van der Sande
Perswoordvoerder

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...