Let op voor gedienstige Engelstalige klusjesmannen

De voorbije jaren werden heel wat mensen het slachtoffer van malafide klusjesmannen. Ze boden tegen spotprijzen hun diensten aan. Maar het werk werd nooit volledig afgewerkt,

terwijl de verdachten wel met het geld verdwenen.

Nu lijkt dit fenomeen opnieuw op te duiken. De politie van Antwerpen wil waarschuwen voor deze oplichters, voor ze slachtoffers kunnen maken in onze stad.

 

De oplichters komen met een smoes en zeggen bijvoorbeeld dat er veel mos op het dak groeit, dat de oprit aan een opknapbeurt toe is of dat ze met een overschot aan materiaal van straatwerken

zitten en dat ze die klusjes wel voor je willen opknappen. En dat allemaal aan een heel schappelijke prijs. Ze leveren maar half werk en verdwijnen met het geld.

In sommige gevallen maken ze de problemen groter dan ze zijn waardoor de kosten zogezegd oplopen. De slachtoffers betalen vooraf, de klussers verdwijnen met een smoes en komen nooit meer terug.

 

Hoe herkennen?

De klussers spreken meestal Engels. Ze rijden rond in bestelwagens die er uitzien als echte werkauto’s omdat er ladders op gemonteerd zijn, of met opdrukken van een klusjesdienst.

Ze komen aanbellen met de beste prijs. Vaak kiezen ze er gemakkelijke slachtoffers uit, zoals bijvoorbeeld alleenstaande oudere dames.

 

Altijd de politie bellen

De politie waarschuwt om nooit in te gaan op hun aanbod. Komen ze toch bij je langs? Wijs hen dan af en neem onmiddellijk contact op met de politie. Dat kan gratis via de Blauwe lijn op 0800 123 12.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...