Lees hier de reactie van Filip Dewinter op de NVA aanslag op onze geldbeugel

“Vergroening” van de autofiscaliteit betekent verarming van de gewone man en vrouw!“Vergroening “van de BIV is wel degelijk belastingverhoging!


Gewone Vlaming eens te meer het kind van de rekening!


Het Vlaams Belang zal zich met alle middelen verzetten tegen de door de Vlaamse Regering beoogde  “vergroening” van de Belasting op Inverkeerstelling (BIV) die vanaf 1 januari 2012 zal worden ingevoerd.


Vlaams Minister van Leefmilieu Schauvliege hoopt dat de nieuwe BIV-regels er mee zullen voor zorgen dat de Vlaming in de toekomst sneller zullen kiezen voor een milieuvriendelijke wagen.


Dat de kopers van een Porsche Cayenne nu het maximumbedrag van 10.000 euro aan BIV zullen moeten betalen is absoluut niet relevant. De Vlaamse Regering houdt blijkbaar geen rekening met de gewone Vlamingen die bv. een recente tweedehandswagen of kleine stadswagen willen aanschaffen. Wie bv. de populaire Opel Astra (dieselversie) wil aanschaffen zal nu i.p.v. 61,5 maar liefst 231,66 euro moeten ophoesten. Wie de al even populaire Opel Corsa aanschaft wordt geconfronteerd met een stijging van 61,6 euro naar 151,49 euro aan BIV.


Het is dan ook duidelijk dat eens te meer de gewone Vlaming het slachtoffer dreigt te worden van deze zgn. “vergroening” van de BIV. Dat de nieuwe BIV voor tweedehandswagens gefaseerd wordt ingevoerd over drie jaar zal voor de minder kapitaalkrachtige Vlaming die zich een wat oudere tweedehandswagen wil aanschaffen geen soelaas brengen.


Het is dan ook surrealistisch en getuigend van een grote wereldvreemdheid dat Vlaams Minister van Financiën Muyters (N-VA) mordicus ontkent dat het hier een belastingverhoging betreft maar enkel om een  “verschuiving in milieukenmerken” gaat. N-VA moet dringend eens uitleggen wie zij met de  “Vlaamse middenklasse” (waarvoor ze terecht de fiscale druk wil verminderen) eigenlijk bedoelt!


De Vlaams Belang-fractie zal zich in het Vlaams Parlement met alle middelen verzetten tegen de decretale invoering van deze nieuwe BIV

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...