Lancering van de online Anti-Vlaamsracismespotter

 

Vandaag lanceerde F. Dewinter de online Anti-Vlaamsracismespotter, waar melding kan worden gemaakt van antiwesters, anti-Vlaams of antiblank racisme op het internet

Naar aanleiding van de voorstelling van het nieuwe boek van Filip Dewinter, :Vuile blanken – Anti-Vlaams racisme, het laatste taboe, wordt ook een website gelanceerd: de Anti-Vlaamsracismespotter. Dat is een eenvoudige online tool om melding te maken van antiwesters, anti-Vlaams en/of antiblank racisme op het internet. De website is opgericht omdat antiwesters, anti-Vlaams en/of antiblank racisme wordt genegeerd, doodgezwegen of zelfs wordt vergoelijkt.
Filip Dewinter legt uit: Antiwesters, anti-Vlaams en/of antiblank racisme wordt vandaag niet vervolgd, terwijl (vermeend) racisme tegen (gekleurde) allochtonen – en zogenaamde islamofobie – wél actief wordt vervolgd. Enkele maanden geleden nog lanceerde de -weg met ons club Kif Kif -de zogenaamde Wiper om “de antiracistische strijd 2.0 aan te kondigen”. Daarmee viseert deze links-progressieve subsidieslurper natuurlijk weer maar eens de zogenaamd racistische Vlaming, terwijl juist het tegengestelde waar is: de Vlamingen zijn een van de meest gastvrije en tolerante volkeren ter wereld, terwijl – paradoxaal genoeg onder andere juist daardoor – het antiwesters, anti-Vlaams en/of antiblank racisme van allochtonen een groeiend probleem is. Op het internet is antiwesters, anti-Vlaams en/of antiblank racisme alomtegenwoordig. Denken we alleen al maar aan de vele jihadistische websites.
Als het bij hoge uitzondering tóch eens gaat over antiwesterse, anti-Vlaamse en/of antiblanke sentimenten bij allochtonen, dan wordt de term ‘omgekeerd racisme’ gebruikt, omdat ‘gewoon’ racisme blijkbaar voorbehouden is voor de blanke man of autochtone Vlaming ten overstaan van de (gekleurde) allochtoon. Dat is onterecht en pervers. De Anti-Vlaamsracismespotter wil deze scheve, onrechtvaardige situatie rechttrekken en loodst de strijd tegen racisme de 21ste eeuw binnen. De website (www.antivlaamsracismespotter.crimibase.be) wordt eenvoudig ingeladen in elke internetbrowser. Vanaf dat moment kan men met enkele muisklikken melding maken van feiten van online antiwesters, anti-Vlaams en/of antiblank racisme.
Wanneer men op het internet een tekst, afbeelding of film tegenkomt die blijk geeft van antiwesters, anti-Vlaams en/of antiblank racisme, hoeft men gewoon de link te kopiëren en in onze tool te plakken, alsook een screenshot van de betreffende website op te laden. Deze melding wordt dan geregistreerd, en een juridisch team gaat vervolgens na of ze gegrond is. Indien dat het geval is, wordt de melding doorgestuurd naar de Federal Computer Crime Unit (FCCU) en wordt een klacht ingediend bij het Parket. Op die manier wordt bovendien het fenomeen van groeiend online antiwesters, anti-Vlaams en/of antiblank racisme in kaart gebracht.

Link: www.antivlaamsracismespotter.crimibase.be

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...