Hoofddoekendebat in de kiem gesmoord

Joris Van Hauthem: “Blijkbaar kan het debat wel in de pers worden gevoerd, maar niet in het Vlaams Parlement.”

Het Vlaams Belang diende in het bureau van het Vlaams Parlement een voorstel in om in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement een actualiteitsdebat te houden over de beslissing van de Raad voor het Gemeenschapsonderwijs om het hoofddoekverbod het komende schooljaar opnieuw toe te passen.
 
De vraag van het Vlaams Belang terzake werd in het bureau van het Vlaams Parlement – ondanks het brede maatschappelijke debat terzake en de talrijke in de pers geformuleerde standpunten – op onbegrijpelijke wijze afgewezen door de andere partijen, zelfs door de oppositiepartijen
. Blijkbaar mag het debat over het hoofddoekenverbod wel in de pers worden gevoerd, maar niet in het Vlaams Parlement. Op deze wijze wordt het democratische parlementaire debat over het hoofddoekverbod onmogelijk gemaakt. 
 
Het Vlaams Belang is daarentegen van oordeel dat het net de taak is van het Vlaams Parlement om het debat over het hoofddoek op democratische wijze te voeren in het Vlaams Parlement en vervolgens een beslissing terzake te nemen. Het Vlaams Parlement mag zijn verantwoordelijkheid niet langer ontlopen en de kastanjes niet langer uit het vuur laten halen door de scholen en de inrichtende machten, die nu al vele jaren geconfronteerd worden met allerlei juridische procedures.
 
Het Vlaams Belang wil dat het Vlaams Parlement nu zo snel mogelijk via decreet een hoofddoekverbod invoert voor het officieel onderwijs. 
 
Joris Van Hauthem
Fractievoorzitter Vlaams Belang

Wim Van osselaer
Perswoordvoerder

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...