Filip Dewinter geeft Bruno Tobback lik op stuk

 


Filip Dewinter geeft Bruno Tobback lik op stuk


 


Toen Bruno Tobback het woord kreeg op de nieuwjaarsreceptie van de sp.a, pakte hij uit met een opvallend voorstel: hij wil de afbeelding van de topbankiers op de belastingsaangifte, zodat burgers weten wie hun geld heeft. Filip Dewinter pakt Bruno nu op zijn woorden.
Dewinter lanceerde de allereerste afbeelding van de nieuwe belastingsaangifte: ééntje met de foto van een partijgenoot van Bruno Tobback, de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens. Deze laatste zetelt immers in de Raad van Bestuur van Dexia en valt dus onder de door Tobback geviseerde groep. Met een niets aan de verbeelding latende “Sp.a: Pak de Poenshow!” maakte Dewinter zijn standpunt nog iets duidelijker.

In bijlage vind je de afbeelding die Dewinter via twitter publiek maakte.


EERDER VERSCHEEN HET ARTIKEL IN BIJLAGE IN DE PERS:


Bruno Tobback op de nieuwjaarsreceptie van sp.a:  bankiers aan de schandpaal


Het is de komende oktober weer verkiezingen en dan kan je er vergif op innemen dat de wildste voorstellen over tafel rollen om de kiezer te paaien. Nu komt ook Bruno Tobback met een voorstel om de bankensector keihard te naaien.
De SP-A voorzitter wilt dat de minister van Financiën alle foto’s van topbankiers op de aanslagbiljetten van de belasting zet. Hij deed deze gewaagde uitspraak vandaag op de nieuwjaarsspeech van zijn partij. Gewaagd? Jawel, want zijn partijgenoot en Antwerps burgemeester Patrick Janssens is één van de bestuurders van Dexia. Het opperhoofd van Antwerpen is tot nader order nog steeds populair maar als Bruno dit plan doorvoert kan dat wel eens héél snel veranderen.

Natuurlijk dacht Bruno Tobback aan de centjes toen hij deze nieuwjaarstoespraak hield, want hij heeft hiervoor speciaal de Jubileumzaal van de KU Leuven gereserveerd. Dat is voor hem ook niet moeilijk want zijn papa is de Eeuwige Burgemeester, de keizer van het socialistisch paradijs Leuven. We verwedden dat hij 0,0 euro heeft moeten betalen voor deze vriendendienst. Om maar te zeggen dat de bankensector niet de enige sector is die boter op zijn hoofd heeft.

Een reactie van andere bv’s en politici kon niet uitblijven. Zo liet Siegfried Bracke weten dat hij geen fan is van de bankensector maar het voorstel van Tobback VB-praat vindt, een uitspraak die tegen de beschaving indruist. Ook Knack-hoofdredacteur Rik Cauwelaert liet zich horen: “Zet maar op de achterkant foto’s van politici die de schuldenberg veroorzaakten.” Een uitspraak waar je niet omheen kan. We denken dan ook dat het niet lang zal duren voor Bruno’ke zijn uitspraak mag inslikken.  Met dank aan Clint.be


 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...