Dieven weg met 200.000 euro uit kluizen Merksems Bouwcenter

Drie onverlaten hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in Bouwcenter Merksem aan de Oostkaai. De daders maakten een gat in het dak van het gebouw en roofden de inhoud van twee kluizen leeg. De zaakvoerders schatten de totale schade en buit op minstens 200.000 euro. De tipgever die hen tot de daders kan leiden, krijgt 5.000 euro.

Yassine Akodad kwam maandagmorgen iets na 7.15 uur op zijn zaak aan de Oostkaai aan en toen hij de deuren van zijn bureel opende, moest hij toch twee keer slikken. De ruimte was herschapen in een complete chaos. “Blijkbaar hadden onbekenden een gat in het dak gemaakt van de zaak en zijn ze zo onmiddellijk in mijn bureel geraakt”, zegt Yassine Akodad. “Daar staan drie kluizen. Op de camerabeelden is duidelijk te zien dat ze de kluizen eerst proberen mee te nemen, maar dat lukte niet. Ze hebben ze dan ter plaatse opengeslepen. Bij twee van de drie is dat gelukt. Daarna zijn ze via hetzelfde gat in het dak weer weggevlucht.”

Yassine vermoedt dat de daders ontzettend goed waren voorbereid. “Ze hadden hun eigen ladder en zelfs hun eigen zaagmachine bij”, vertelt Yassine. “En ze hebben ook niet zomaar lukraak een gat gemaakt in het dak. Ze wisten precies waar ze moesten zijn. Buiten één horloge die ik net had gekocht en daar had laten liggen – en uiteraard het geld uit twee van de kluizen – hebben ze ook niets anders meegenomen. Een laptop en andere spullen? Die lieten ze gewoon staan. De totale buit en schade? We durven er voorlopig nog geen exact bedrag op te kleven. Maar ik vermoed dat het minstens om zo'n 200.000 euro zal gaan. Niet alleen het geld, maar ook de enorme ravage.”
 

Gouden tip

Manager Youssef en zaakvoerder Yassine hopen dat de camerabeelden iets opleveren. “De eerste die ons een gouden tip kan geven, kan rekenen op 5.000 euro. We zijn zelf al in de buurt gaan rondhoren, maar niemand heeft iets verdachts opgemerkt. Niemand die een verdachte auto heeft zien aankomen of zien wegrijden heeft. Nochtans zijn de daders toch even in de weer geweest en moeten ze ook redelijk wat lawaai gemaakt hebben. Op de beelden is duidelijk te zien dat ze rond 1.30 uur zijn begonnen en dat ze een klein uurtje zijn bezig geweest. Ik hoop echt dat de politie of getuigen ons kunnen helpen.” 

Bron: HLN.BE

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...