De politie waakt ! Bejaarde beboet voor het voederen van mussen

Merksem was alweer het toneel van een zwaar crimineel vergrijp : Mussen voederen !


Een 82-jarige vrouw uit Merksem werd gestraft met een GASboete van 50 euro voor het voederen van mussen tijdens de vrieskoude . De bekeurende politieman aanzag mussen immers voor stadsduiven.


De bejaarde dame kreeg eerder deze week een aangetekend schrijven van de stad Antwerpen met de GASboete (Gemeentelijke Administratieve Sanctie) van 50 euro in haar bus.

De aanleiding om deze dierenliefhebster ongenadig op de bon te slingeren was het feit dat een politieagent de vrouw “op heterdaad ” kon betrappen
hoe zij tijdens de ijskoude winterdagen mussen aan het voederen was.

Als een volleerde kenner oordeeldede agent echter dat de mussen de gestalte van wilde stadsduiven hadden aangenomen.

Volgens het gemeentelijk politiereglement is het verboden om wilde duiven te voederen, sprak de ijverige misdaadbestijder.

Vermits de vrouw in gans haar leven nog nooit in aanraking was gekomen met justitie of politie , gaf de agent met gepaste strengheid dan ook geen waarschuwing, maar haalde hij ineens het boeteboekje boven.

De dame was helemaal “van haar melk!” Volgens de bejaarde behandelde de politieagent haar als een dement oud vrouwtje. En als afsluiter liet hij de vrouw weten ‘Ge gaat hier nog van horen, madammeke!’

De organisatie Vogelbescherming Vlaanderen is zo geschrokken van deze toestand dat ze de GASboete die aan de bejaarde vrouw werd opgelegd, zal betalen.
Nadat eerder via deze webstek bekend werd gemaakt dat de criminaliteit in het distrcict Merksem spectaculair is toegenomen, is het een hele geruststelling om te weten dat de politie waakt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...