De Antwerpse politie waarschuwt voor Roma-zigeuners

Politie waarschuwt voor listige overvallers 

De Antwerpse politie waarschuwt voor Roma-zigeuners die op een listige wijze oudere mensen in hun huis overvallen. Met een smoes raken ze binnen, om hun slachtoffers vervolgens af te leiden met een doek. De daders zijn uit op geld en juwelen. De daders zijn uit op geld en juwelen. Vorig jaar noteerde de politie 47 aangiftes, dit jaar zit ze al 63 stuks.

De dieven gaan dikwijls met twee of drie op pad. Ze bellen aan en vragen het slachtoffer om een glas water voor een zwangere vrouw, geven zich uit als poets- of familiehulp of vragen naar een papiertje om een boodschap achter te laten bij een buur.

Eenmaal binnen in de woning, leiden ze de behulpzame bewoner door een groot doek open te vouwen. Terwijl het zicht van de bewoner wordt belemmerd, sluipt een andere verdachte naar de slaapkamer of de woonkamer op zoek naar waardevolle zaken.

De lokale politie voert een onderzoek naar de diefstallen. Op 15 september van dit jaar werden een vrouw (30) een man (34) op heterdaad betrapt toen ze in Merksem een bejaard koppel probeerden te bestelen. De politie kon het duo arresteren.
Het laatste feit dateert van in week 48 . In de Zilvermeeuwstraat belde een vrouw aan bij een 84-jarige dame om een enveloppe te vragen. Met behulp van een doek stal een drietal vrouwen een aantal zilveren munten en verdween spoorloos.
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...