Criminelen op pad in Merksem


Vorig weekeinde verschaften inbrekers zich toegang tot een hamburgerkraampje dat stond opgesteld aan de terreinen van voetbalclub Merksem SC.  Het kraampje werd uitgebaat door een studentenclub . De club zach zich beroofd van  twee dozen met hamburgers en een zak ajuin.

Woensdag 13 decmber ging het er grimmig aan toe bij een gewapende overval op een hengelsportwinkel in de Van Straelenlei.
Iets na 19 u werd de uitbater van de hengelzaak Megafish overvallen en daarna gekneveld door twee gewapende mannen.


Na sluitingstijd was de uitbater aan de slag gegaan met verbouwingswerken aan de zaak.


N na een tijd gewerkt te hebben nam de man even een rookpauze en begaf zich daarvoor naar buiten.


Terwijl hij buiten was waren er twee misdadigers de gang binnengeslopen.


Toen hij na het roken naar binnen ging , stond hij plots oog in oog met twee gemaskerde mannen met bivakmutsen. Een van hen richtte een vuurwapen op de uitbater terwijl de andere overvaller de uitbater aan handen en voeten knevelde en een tape over de mond plakte.

Terwijl de ene overvaller de kassa plunderde, stal de  andere een omslag met geld waarna ze ijlings de benen namen. Het slachtoffer werd op de grond achtergelaten.
Uiteindelijk slaagde hij erin om, nog altijd vastgebonden, met zijn gsm hulp in te roepen van familie. Deze verwittigde op haar beurt de politie. De politie moest plastieken kabelbinders rond zijn polsen en een touw rond zijn voeten doorknippen.


Het slachtoffer was lichtgewond aan de polsen. Het federaal gerechtelijk labo van de politie voert een sporenonderzoek uit en de lokale recherche startte een onderzoek.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...