Criminaliteit sloeg weer toe te Merksem

De voorbije periode sloeg de criminaliteit spijtig genoeg weer toe te Merksem, waarbij het opvalt dat het vooral bejaarden zijn die het slachtoffer worden van de boeven. De gangsters zijn niet alleen crimineel in hun gedrag maar bovendien ook nog zeer laf van aard door steeds oudere en meestal dan ook zwakkere mensen uit te kiezen als makkelijk slachtoffer. 


 


 


Het Nieuwsblad 18/11/11


Politie zoekt vrouwen die dame oplichtten


 


 


De politie en het parket van Antwerpen zouden graag deze twee vrouwen willen spreken. Zij hebben op dinsdag 12juli een oudere dame opgelicht. Het slachtoffer had die middag geld afgehaald in de selfbank aan de Bredabaan in Merksem. Op weg naar huis werd ze aangesproken door een vrouw die haar in het Frans de weg vroeg naar het ziekenhuis, wellicht een smoes om het slachtoffer af te leiden tijdens het stelen van haar portefeuille.


 


Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer kort daarvoor door een onbekende vrouw in de gaten werd gehouden in de selfbank. Vermoedelijk heeft die de pincode bemachtigd door over de schouder mee te kijken bij het intikken van de code, het zogenaamde shouldersurfen, een fenomeen dat steeds vaker voorkomt in selfbanks en winkels. Met de gestolen bankkaart werd kort daarna geld afgehaald en aankopen gedaan op verschillende plaatsen in Merksem en in Ekeren.  Meent u de betrokken vrouwen te (her)kennen of weet u waar ze verblijven, neem dan contact op met de politie op het gratis nummer 0800-30.300. 


 


 


 


 


De Nieuwe Gazet 19/11/11


 


Bejaarde vrouw bestolen


Een 79-jarige vrouw is donderdagmiddag in de inkomhal van een appartementsgebouw aan de Constant De Jonghstraat in Merksem overvallen.Een man die plots achter haar stond, probeerde eerst haar ring uit te trekken. Toen dat niet lukte, trok hij haar armband af en vluchtte weg. De vrouw raakte lichtgewond aan haar hand. De dader liet een handschoen achter. Daar zal de politie nu sporenonderzoek op doen. 


 


Het Nieuwsblad 19/11/11


 


Vrouw beroofd van armband


 


In de Constant De Jongstraat werd donderdagmiddag een 79-jarige vrouw beroofd van haar armband. Toen ze in de hal van haar appartementsgebouw stond, werd ze plots door een onbekende man langs achteren aangevallen en op de grond geduwd. De dader greep haar bij de hand en wilde haar ring afrukken. Omdat de ring niet snel genoeg van haar vinger gleed, begon de dief aan haar armband te trekken. De armband loste na bruut trekken, waarop de dief naar buiten liep en met een fiets vluchtte. De vrouw werd lichtgewond. De dader liet een van zijn handschoenen vallen. De politie laat de sporen op de handschoen onderzoeken. 

Gazet van Antwerpen 22/11/11 
Hennepplantage opgedoekt
De lokale politie Antwerpen ontmantelde maandag een hennepplantage in de Dokter Maurice Timmermanslaan in Merksem. De plantage werd per toeval ontdekt. De bewoner van het pand wordt opgespoord. Er stonden meer dan vijfhonderd planten.

Het Nieuwsblad 25/11/11
Politie op zoek naar daders gewapende overvallen


 
 


 


 Antwerpen/Deurne  De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar twee mannen die ervan verdacht worden deel uit te maken van een bende die sinds februari een tiental gewapende overvallen heeft gepleegd in en rond Antwerpen. Op 9 juni kwamen de twee duidelijk in beeld tijdens een overval in een schoenwinkel in Deurne.


 


Omdat de overvallen telkens op dezelfde manier gebeuren, gaan de speurders er vanuit dat het gaat om één en dezelfde bende. Vooral parfumeriezaken in het centrum van Antwerpen zijn het doelwit van de bende, maar ze sloegen ook toe in een parapluwinkel, een reisbureau in Merksem en bij twee optiekers in Antwerpen en Berchem. Op 9juni beroofden ze een schoenwinkel in Deurne. Daar werden twee van de daders door bewakingscamera’s gefilmd. Die donderdagmiddag kwamen de twee mannen de winkel binnen aan de Te Couwelaarlei. Ze bedreigden de winkelbediende met een pistool en brachten haar naar de privéruimte achteraan. De jonge daders namen het geld uit de kassa en kwamen daarbij duidelijk in beeld. Het gaat om twee jonge mannen met getaande huid, 20 tot 25jaar, ongeveer 1m70. Ze spraken Nederlands met een Antwerps accent. Tegen elkaar spraken ze Arabisch. De man met het wapen droeg een witte pet, een hemd onder een sweatshirt met witte boorden en een jeansbroek. Zijn haren zijn opgeschoren in de nek. Zijn kompaan droeg een lichtgrijze sweater met kap, een lichte trainingsbroek en sportieve schoenen. Ook hij droeg een pet. Deze man heeft kort geknipt zwart haar en leek niet geschoren. Bij het verlaten van de winkel droeg één van hen een draagtas over de rechterschouder.   (vvb)


 


Was u getuige of meent u de daders te kennen of hebt u andere nuttige informatie neem dan contact op met de politie: 0800-30.300, opsporingen@politie.be


 


 


 


Het Nieuwsblad 02/12/11


 


Handtas van vrouw (82) gestolen


 


In de Borrewaterstraat is woensdagmiddag de handtas van een 82-jarige vrouw gestolen. Ze wandelde richting Bredabaan, maar kreeg plots een forse duw in haar rug. Ondertussen trok een jongeman haar handtas uit haar handen. De vrouw raakte lichtgewond. Van de dief ontbrak elk spoor. 


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...