Criminaliteit als maar hoger?

Na recentelijke overvallen op verschillende Merksemse warenhuizen en verschijdene inbraken in handelspanden lijkt de criminaliteit in Merksem weer hoogtij te vieren. 

Zo konden we op 9 april nog lezen hoe een getuige de buit van een inbreker kon afnemen op de Bredabaan. De dader is helaas wel kunnen ontkomen.

Vandaag alweer een pakkende getuigenis van een Merksemse handelaar:

Voor de derde keer in zes maanden werd ingebroken bij dagbladhandel Marc in Merksem. De eigenaars overwegen hun zaak te sluiten. “Ik wil in de winkel komen slapen, zodat ik die dieven kan betrappen.”

Frieda Lecleir en Marc van der Steen kregen afgelopen weekend alweer inbrekers over de vloer. “Toen mijn vrouw hier deze ochtend (maandag, red.) aankwam, rolden de tranen over haar wangen. Gelukkig kon de buurman deze keer snel ingrijpen en hebben ze niets kunnen stelen, maar opnieuw is de rolluik beschadigd”, vertelt Marc. Bij de eerste inbraak in november werden 2.400 pakjes sigaretten en andere spullen gestolen, goed voor zo'n 17.000 euro. De laatste twee pogingen, in december en dit weekend, veroorzaakten voornamelijk schade aan de buitenkant van de winkel. “Voorlopig behelpen we ons met zware planken, daar zullen ze niet door geraken. En ik overweeg nu om hier in het pand te slapen zodat ik ze op heterdaad kan betrappen.” De wijk Roederdelft heeft al enkele maanden met een inbrakenplaag te kampen en de politie patrouilleert er ook regelmatig. “We mogen niet klagen over de politie in de buurt. Maar die dieven zitten overal.” 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...