Bejaard koppel om de tuin geleid en bestolen met list.

 
Gisteren zaterdag 15 september was het bejaard koppel onderweg naar huis in de Borrewaterstraat met hun boodschappen. Onderweg kregen ze onverwacht hulp aangeboden van een hen onbekende vrouw om de zware boodschappen voor hen naar huis te dragen.
 
 Een buurman van het bejaard echtpaar in de Borrewaterstraat stond aan zijn deur. Hij zag de bejaarden thuiskomen en de vreemde vrouw mee binnenstappen in de woning. Dit vond hij zeer verdacht. De man beschikte gelukkig over een flinke dosis gezond verstand  en belde onmiddellijk de politie. 

Teglijkertijd zag de buur ook nog een koppel de woning van de bejaarden binnenstappen. Toen de politieagenten de woning betraden probeerde een onbekende man te vluchten door over de tuinmuur te klimmen

De 30 jarige Poolse vrouw liep snel naar buiten om te vluchten. Gelukkig werden beiden snel opgepakt en gearresteerd door de agenten. De derde dief  (de tweede vrouw ) kon ontkomen.

Uit het verhoor van de bejaarden bleek dat de Poolse vrouw na het afzetten van de boodschappen om een pen en papier vroeg om zogezegd nog iets op te schrijven. Dit bleek een veelgebruikte list te zijn om de woning te kunnen binnendringen.
Daarbij wordt de voordeur op een kier gelaten zodat de mededaders ongemerkt kunnen binnensluipen  om het huis te doorzoeken om geld en juwelen te stelen. De Poolse man bleek inderdaad al juwelen en geld te hebben ontvreemd van de goedgelovige bejaarden.
De beide zigeuners werden voorgeleid bij de onderzoekrechter in het gerechtshof. Met dank aan de oplettende buurman !
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...